Inventarisatie en back-up

SVG file
E2S

De meeste bedrijven doen in de loop der jaren aanpassingen aan hun machinepark. Dit zorgt ervoor dat er veelal geen compleet overzicht meer is over de actuele situatie van het machinepark en over de gebruikte componenten in de installaties. Back-ups van gewijzigde PLC-programma’s en van opnieuw geprogrammeerde drives worden ook niet steeds consequent genomen. 

 

Onze experts van E2S hebben een uitgebreide expertise om dit allemaal in kaart te brengen en opnieuw up-to-date te zetten.

Merkonafhankelijke back-ups 

In een eerste fase worden de gebruikte componenten in de installatie geïnventariseerd en eventueel aan een kriticiteitsanalyse onderworpen. Deze laatste biedt antwoorden op vragen als ‘is een component nog verkrijgbaar?’, ‘nog programmeerbaar’, ‘zijn er back-ups?’ of ‘wat is de impact als een component wegvalt?’.

In fase twee worden de beschikbare back-ups verzameld. Zijn die er niet, dan kunnen we deze zelf maken. Doordat we merkonafhankelijk werken, beschikken wij over een arsenaal aan software en kabels om back-ups van de meest diverse merken te nemen. Al deze back-ups stellen we uiteindelijk ter beschikking van de klant via Cloud of USB.

Nood aan een Master in retrofit?

Logo