Conditiebewaking

SVG file
PM solutions

Onze missie? De ‘total cost of ownership’ van je machinepark zo laag mogelijk houden.

Onze weg daarnaartoe? Condition monitoring of conditiebewaking. Vrij vertaald: het monitoren van de toestand (of conditie) van (roterende) machines terwijl deze in bedrijf zijn.

Via conditiebewaking sporen we met behulp van verschillende meettechnieken onregelmatigheden op vóór die leiden tot problemen. Dankzij dit predictief onderhoud beperken we onnodige productiestilstanden.

 

Image

Wat is condition monitoring? 

Bij conditiebewaking monitoren we één of meerdere parameters, zoals trillingen, temperatuur of staat van de olie. Verandering in een bepaalde parameter kan wijzen op slijtage of schade aan één of meerdere vitale onderdelen van een machine.

Deze metingen doen we zowel ter plaatse als on-line, periodiek of continu.  

Image

Waarom is conditiebewaking interessant? 

Het bewaken van de toestand van een machinepark geeft een real time inzicht in de ‘gezondheid’ van de machines. Onregelmatigheden worden op deze manier vastgesteld nog voor ze tot echte problemen of machinestilstand leiden. Onderhoud wordt tijdig ingepland (condition-based maintenance) én acties worden ondernomen om gevolgschade te voorkomen.

Op lange termijn vertaalt conditiebewaking zich in een langere levensduur van productiemachines. Omstandigheden die deze levensduur zouden kunnen verkorten, worden namelijk aangepakt voor ze uitgroeien tot een storing.