Retrofit

SVG file
E2S

Vaak is een machine mechanisch nog volledig in orde, maar is de elektronica verouderd. In dat geval is het interessant om de machine elektrisch te retrofitten. Daarbij worden verouderde componenten vervangen door onderdelen die beantwoorden aan de huidige technische standaarden en die de machine bovendien sneller, zuiniger, veiliger en gebruiksvriendelijker maken. 

Uw verouderde machine een nieuwe start geven? 

Image

Voordelen van retrofit 

Bij retrofitting worden machines mechanisch, softwarematig of technologisch aangepast zodat deze opnieuw beantwoorden aan de meest actuele normen. Een retrofit zorgt bovendien voor een verbetering van de energiezuinigheid, voor een betrouwbaardere machineveiligheid, een betere connectiviteit en een grotere gebruiksvriendelijkheid.  

Retrofitten doen we dus niet zozeer omdat een onderdeel of een machine kapot is. Het is veeleer een preventieve en toekomstgerichte ingreep om een machine conform te maken en de werking ervan te verbeteren

Image

Een tweede leven voor uw machine 

Om je machines die nog te goed zijn om ze te vervangen sneller, energiezuiniger, veiliger, goedkoper en/of gebruiksvriendelijker te maken, gaan we bij elke retrofit volgens een vast stappenplan te werk: 

  1. We analyseren de huidige situatie en de gewenste situatie (welke extra functionaliteiten, bijvoorbeeld?) 
  2. We bezorgen budget en timing, inclusief de ROI van een retrofit ten opzichte van een nieuwe machine 
  3. We engineeren de retrofit-oplossing in onze werkplaats 
  4. We integreren de oplossing ter plaatse en starten de machine samen weer op 
  5. We updaten de technische tekeningen, handleidingen, elektrische schema’s... en bezorgen je alle geactualiseerde documenten 

     

We kunnen daarnaast ook overgaan tot een retrofit wanneer een leverancier bijvoorbeeld geen support meer biedt of wanneer kritische onderdelen niet langer verkrijgbaar zijn.